ninabakke.blogg.se

om mitt liv i allmänhet, men som pyramidföretagsoffer i synnerhet.

nytt företagande?

Publicerad 2015-03-03 19:30:00 i Allmänt,

Har ni hört? Scania har gått ut till alla sina anställda och sagt att de inte vill betala arbetsgivaravgifter och skatter längre. Så nu måste alla fd anställda starta sina egna företag, men fortfarande göra samma jobb. Ingen lön utdelas längre, utan du får 'poäng' på allt du säljer. Speciellt får du massor poäng om du rekryterar dina kollegor på Scania. Det ger maxpoäng - men ingen lön.
Sedan får du omvandla dina poäng efter ett visst poängsystem som varierar efter vilken titel du har på företaget. Är du lägre ner 'på golvet' är en poäng värd 1 sek, är du manager är en poäng värd 10sek osv.
Toppen tycker Scania som på så sätt undviker allt ansvar för skatter och redovisning.
Alla numera egna företagare tar själva hand om sin redovisning och sina skatter, oavsett kunskaper och bakgrund. Enkelt va?
Dessutom tar Scania inget ansvar längre för att deras numera oberoende partners blir sjuka, eller måste vara hemma med sjuka barn.
Så du har ingen lön. Men kan eventuellt få in en del poäng om du jobbar hårt.
Scania rekommenderar att du jobbar 10-15 timmar i veckan. Då kanske du har en eventuell heltidslön om 3-4 år.
Men se det så här ALLA HAR SAMMA CHANS! För Scania HJÄLPER numera sina oberoende partners.
Ingen betald semester längre heller. Vilken fantastisk möjlighet!
Men såklart att Scania ställer upp och motiverar sina partners. De får tillgång till DVD's och böcker för att hålla uppe motivationen, fast det är ju klart, de kostar pengar.
Sedan bör man ju närvara vid helgträffarna, minst två gånger om året. Det kostar bara 2000kr per gång. Men om du närvarar kanske du blir rik!
Å ännu bättre, om alla ställer sig upp och applåderar samt skanderar den kollega som 'stigit' i graderna, så blir ju gemenskapen ännu mer gemytlig.
Ju fler vi blir som tjänar poäng på varandra och så sedan några som kanske tjänar poäng på att sälja lastbilar också, så är vi ju i mål! Snart är hela Sverige med i Scania och rekryterar varandra och några få säljer lastbilar till varandra och andra.
Jo, sedan måste man ju köpa en egen lastbil, eller lastbilsdelar, för att stötta firman och vara solidarisk. Så du är både kund och säljare samtidigt, toppen va? Då KAN du ju inte förlora, eller hur?
VILKET DRÖMJOBB!!!
 
Nej - Scania är INTE ett pyramidföretag. Så vad en MLM'are än säger till dig, när han försöker rekrytera dig, om att 'alla företag är pyramider' har du här en enkel beskrivning på att DET INTE ÄR SÅ!!! Skulle du mot all förmodan misslyckas i denna UNIKA chans, är det trots allt ditt egna fel. Du var väl inte motiverad nog!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela